top of page

Hvalsafari fra Tromsø

Båttur for å se hval på nært hold

Anker 1

Hvalsafari med Trolltind 2

Vi legger ut på hvalsafari fra Tromsø sentrumpå morgenen, ut på jakt etter knølhval og spekkhoggere.

 

Denne båtturen tar deg med ut til stedene hvor disse yndefulle kjempene kommer på jakt etter sild.

 

Du kan oppleve hvalen fra panoramavinduene fra salongen om bord, og deretter gå ut i den skarpe arktiske luften på dekk for å komme enda tettere på hvalen.

Cruise service hvalsafari_edited.jpg

6 timer rundtur med en trygg og god båt. Ingen ilandstigning i løpet av turen. Turens varighet avhenger av hvor hvalen befinner seg, og kan derfor variere noe.

 

Knølhval kan bli opp til 16 meter lang og er kjent for sitt fantastiske "brudd" når de sprenger rett opp av vannet. Svarte og hvite spekkhoggere reiser i store grupper på jakt etter sild. Er vi heldige får vi også se niser, og vi vil få oppleve en rekke ville arktiske fugler.

 

Tromsø ligger nord for polarsirkelen, og selv om det er mørketid i perioden 27 november til 15 januar, er det fortsatt timer med magisk blå skumring deler av dagen. Båtturen fra Tromsø gjennom det fantastiske fjordlandskapet er magisk.

 

Båten har god plass både ute og inne. Båten er stabil selv i grov sjø. Båten er varm og lun, men man bør ha bekledning for å være ute på dekk.

 

Vi tar dyrevelferd på alvor, og vi er ute i feltet med stor respekt og forsiktighet. Vi følger Visit Tromsø sine retningslinjer for hvalsafari i Trømsø.

bottom of page