top of page
hjørundfjord cruise service.jpg

Fjord Cruise

Ålesund - Hjørundfjord

Fjord cruise fra Ålesund til Hjørundfjord gjennom vakker natur. Opplev den vakre Hjørundfjorden, de høye fjellene, de dype dalene, de små bygdene langs fjorden.

Fjord Cruise Ålesund-Hjørundfjord

Senk skuldrene og nyt turen med oss på fjord cruise. 

All About the Fjords Cruise Service
All About the Fjords Cruise Service

Vi seiler fra Ålesund via Hundeidvik, Trandal, Særbø, Skår til Øye. Her har vi 30 minutters stopp før vi seiler tilbake til Ålesund, samme rute.

Hjørundfjord​

Velkommen til Hjørundfjord, en skjult perle i hjertet av Norges majestetiske fjordlandskap. Hjørundfjord ligger blant høye fjell og krystallklart vann, og er en fantastisk opplevelse med fjord cruise gjennom naturskjønnhet og rolige omgivelser.

Fjord Cruise Hjorundfjord Excursion Boat Cruise Service 3

På fjord cruise til Hjørundfjord, vil du bli trollbundet av de mektige omkringliggende toppene, noen som reiser seg over 1500 meter rett fra fjorden. Hjørundjorden strekker seg over 35 kilometer, skjærer seg gjennom det ulendte terrenget, og skaper et dramatisk bakteppe som endrer seg med lyset og årstidene.

Å utforske Hjørundfjorden med båt er en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Fjord cruise langs det rolige vannet, flankert av bratte klipper utsmykket med brusende fossefall og frodige grøntområder. Beundre refleksjonene av fjellene speilet i fjordens overflate, og skaper en scene med enestående skjønnhet.

De majestetiske fjellene rundt Hjørundfjorden.

Sunnmørsalpene rundt Hjørundfjorden er et majestetisk skue fra et cruise på fjorden, eller fra «verdens topp» om du er en erfaren turgåer.

Slogen omtales ofte som «Sunnmørsalpenes dronning». Slogen stiger 1564 meter over havet og dominerer horisonten med sin karakteristiske pyramideformede topp. Å gå til toppen av Slogen er en utfordrende, men givende opplevelse.

En annen ikonisk topp er Skårasalen, som er 1542 meter høy. Dette majestetiske fjellet er kjent for sin robuste skjønnhet og utfordrende terreng, og tiltrekker seg erfarne fjellklatrere og eventyrere fra hele verden.

For de som ønsker en mer rolig opplevelse, tilbyr Saksa-fjellet en pittoresk fottur med fantastisk utsikt over Hjørundfjorden og den nærliggende landsbyen Urke.

Urkeegga er også en fantastisk perle i Hjørundfjord, som reiser seg stolt over den pittoreske landsbyen Urke.

I tillegg er det et mangfold av vakre topper langs fjorden som trollbinder folk flest langs med hele turen.

Fjord Cruise Hjorundfjord Excursion Boat Cruise Service

Bli med oss på tur og opplev Hjørundfjord

De sjarmerende bygdene i Hjørundfjord

På fjord cruise langs med Hjørundfjorden vil du se en rekke små bygder som inviterer besøkende til å utforske og fordype seg i fjordens rolige rytmer.

Fjord Cruise Hjorundfjord Excursion Boat

En av de billedskjønne langs Hjørundfjorden er Urke, en sjarmerende bygd ved foten av høye fjell. Ta en tur i de trange gatene med tradisjonelle norske hus malt i levende fargetoner, og nyt den rolige atmosfæren. Urkes idylliske omgivelser gjør det til et perfekt utgangspunkt for utendørsopplevelser, med turstier som fører inn i de omkringliggende fjellene og kajakker som kan leies for å utforske fjordens krystallklare vann.

Lenger langs fjorden vil du oppdage den historiske bygda Sæbø. Spaser langs strandpromenaden og beundre utsikten over fjorden med fiskebåter, eller utforsk landsbyens kulturarv på det lokale museet, som viser frem gjenstander og utstillinger som fremhever Sæbøs rike maritime historie.

All About the Fjords Cruise Service

Bjørke er en skjult perle gjemt blant frodige grøntområder og brusende fossefall. Her kan du fordype deg i naturens ro mens du vandrer gjennom uberørte skoger og blomsterenger. 

Trandal er kun tilgjengelig med båt eller turstier. Trandal utstråler en følelse av tilbaketrukkethet og ro. En vakker plass å nyte panoramautsikten over fjorden og fjellene rundt. Kanskje verdens mest usannsynlige, men beste plass, å arrangere Bluesfestival.

All About the Fjords Cruise Service

Skår er et sjarmerende fiskevær preget av maritim tradisjon. Sett mot et bakteppe av ruvende topper og rolige vann, inviterer Skår besøkende til å utforske den historiske havnen, hvor fargerike fiskebåter dupper forsiktig i brisen.

Landsbyen Øye trollbinder besøkende med sine idylliske omgivelser blant bølgende åser og frodige enger. Her kan du vandre langs naturskjønne stier som snor seg gjennom frodige skoger og alpebeite, med panoramautsikt over fjorden fjell. Utforsk Øyes kulturarv på bygdemuseet, der utstillinger viser gjenstander og fotografier som skildrer livet i bygde-Norge gjennom tidene.

På Hotel Union Øye blir du fraktet tilbake i tid til en tid med raffinert luksus og gammeldags gjestfrihet. Hotellets majestetiske eksteriør, med sitt karakteristiske tårn og utsmykkede detaljer, utstråler en følelse av storhet som bare matches av den fantastiske skjønnheten i omgivelsene.

All About the Fjords Cruise Service
Fjord Cruise Hjorundfjord Excursion Boat Cruise Service 5

Fjord Cruise

Ålesund-Hjørundfjord

bottom of page