top of page

Opplev Nord-Vestlandet

Her er noen eksempler på destinasjoner innenfor vårt nærområde som vi ønsker å vise frem. Hver enkelt destinasjon har sin egen spesialitet. Vi sørger for at dere får en trygg reise hos oss.

- Benytt sjansen til å øke din kunnskap om våre fantastiske nærområder og de fantastiske opplevelsene som ligger utenfor stuedøren


ALNES

Bygda Alnes ytterst på Godøya var i sin tid et av Sunnmøres største fiskevær, og husene i den gamle delen av bebyggelsen ligger i rekketun. Vakkert og variert turterreng i fjell og fjøre, utsikt mot storhavet, rullesteinstrender og en sandstrand der bading og surfing er populært. Alnes Fyr ble bygget i 1853 og er 22 meter høyt. Fyret og fyrboligen er også åpent for publikum.


BJØRKE


Bjørke er ei bygd innerst i fjordarmen Storfjorden i Hjørundfjorden i Volda kommune. Her har Tussa kraft en kraftstasjon som ble etablert på 1960-tallet. Bjørke har også ei flott «langkirke» fra 1919. Ei idyllisk bygd.


GEIRANGER

Geiranger er en bygd i Stranda kommune, innerst i Geirangerfjorden, en sidefjord av Storfjorden i Møre og Romsdal. Geiranger er kjent for sine majestetiske fjell, vakre fosser(7 søstre) og selvsagt, Geirangerfjorden med sine fraflyttede fjell- og fjordgårder. Geirangerfjorden står på UNESCO sin verdensarv side.


HELLESYLT

Hellesylt er et tettsted i Stranda kommune i Møre og Romsdal. Tettstedet har 258 innbyggere per 1. januar 2019. Hellesylt er senteret i den vesle bygda Sunnylven, som tidligere var en egen kommune bestående av de to bygdesamfunnene Sunnylven og Geiranger, men ble slått sammen med Stranda kommune 1. januar 1965.


MOLDE

Midt mellom turistattraksjonene Romsdalseggen, Trollstigen og Atlanterhavsvegen ligger fjordbyen Molde, - en trivelig småby med sjarm og atmosfære. Byen ligger sydvent til langs Romsdalsfjorden og er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske utsikt. Fra utsiktspunktet Varden kan du nyte synet av de 222 fjelltoppene i Moldepanoramaet.


ONA

Ona er Norges sydligste levende fiskevær og har rundt 25 fastboende. Øya har også keramikkverksted og en liten kioskbutikk. Om sommeren finnes det en kafé og overnattingstilbud.På Onakalven, som er øyas høyeste punkt, står Ona fyr. Her oppe fra er det fantastisk utsikt utover havet og mot fastlandet.


Ona er et fredelig sted der man virkelig kan nyte stillheten og roen!Ona er et flott turmål sommer som vinter. Øya ligger værhardt til ute i storhavet, så det er viktig å ha med varme og vindtette klær.Reiser man utenom hovedsesongen på sommeren, bør man også ta med seg mat og drikke, da utvalget i øyas butikk er noe begrenset.


REKKEDAL GJESTEHUS

Rekkedal gård er en gammel slektsgard med historiske bygninger heilt tilbake fra 1500-tallet. Alle bygningene er totalrenoverte og danner et nydelig tun rundt hagen. De tilbyr gode opplevelser med smaker av lokale spesialiteter og egenimporterte viner med gode historier til.


RUNDE

Ytterst ute i havgapet i Herøy ligger fugleøya Runde. Fuglefjellet er det sørligste i Norge, og det mest artsrike sjøfuglstedet i Skandinavia.Den vesle øya har ca 150 fastboende innbyggere, men fra februar til august hvert år er det hekkesesong og mer enn 500.000 fugler erobrer øya. Omlag 100.000 par Lundefugl hekker her, men også havsule, storjo og toppskarv er etablert med store bestander i hekkesesongen.


Naturområdene ved Runde er sårbare, viktige og interessante for forskning. Runde blir også kalt "Skatteøya", etter gullfunn fra det forliste hollandske skipet "Ankerendam" fra 1725.Området er dessuten godt tilrettelagt for aktiviteter innen dykking, fiske og vandring. Dra på spennende safari til sjøs og opplev sjøfugl, havørn og sel. Ta med kikkert, og du kommer enda tettere på dyrelivet.


Verdt å vite: Fredet naturområde med regler for ferdsel.


SANDSØY

Sandsøy ligger i Sande kommune, rett nord for Stadlandet, og har den barske Nordsjøen som nærmeste nabo i vest. Øya har flotte fiskeplasser på en rekke steder, og undervannsfaunaen er et spennende utgangspunkt for dykking og andre undervannsaktiviteter.


Sandsøy har også et yrende dyre- og fugleliv, noe du vil kunne oppleve på en spasertur langs fjøresteinene. Deler av øya er fredet, og her kan du finne en rekke sjeldne fugler, blant annet en av kystens største kolonier av havørn.


SKOTHOLMEN

Skotholmen - eit hav av smakar


På ein eigen holme gir vi ei eigenarta oppleving.

På Skotholmen er det jovialt og elegant, uformelt og profesjonelt.


Fersk mat frå havet, presentert og servert i ei sjøbu frå midten av 1800-talet.

Her smeltar ny kokkekunst og moderne design saman med historiske omgivnader

frå ei tid der Skotholmen var handelstad og fiskevær.


De skreddarsyr små og store lag der maten frå deres restaurant, KAMI Skotholmen, set prikken over i-en.


I restauranten i 1. etg. er det plass til 115 personar, og i 2. etg. tilbyr vi lokale for lukka lag og møtevirksomhet.


Her er det plass til omlag 35 personar. Her finn du også eit lunt peisrom med komfortable sittegrupper, og eit eige serveringsrom/kjøken.


Vi har gjennom heile året også opne restaurantkvelder.


TRANDAL

I bygda Trandal, midt i Hjørundfjorden, bor det ca. seks innbyggere. Her finner vi det sjarmerende vertshuset Christian Gaard Bygdetun. Sent på nittitalet ble den gamle gården restaurert og omgjort til vertshus. Den fargerike gründeren, Frank Storeide, hadde en kongstanke om å skape seg et levebrød basert mer på å melke turister i stedet for geiter, som han selv ville ha sagt det.

Kapasiteten er 25 ganger større enn bygdas befolkning og er hyppig besøkt av både lokale og nasjonale helter som bl.a. Magne Furuholmen og Kjell Inge Røkke.


Trandal har ingen veiforbindelse til omverden, og kommunikasjon må derfor foregå sjøveien med ferge eller båt. Likevel er det ofte arrangert både konserter og festivaler på Trandal, som for eksempel Countryfestival og Trandalblues.


Et besøk på Christian Gaard, er et garantert minne for livet.


VESTKAPP

496 meter over Stadhavet, på fjellplatået Kjerringa, ligg vakre Vestkapp som er eit av dei mest spektakulære utsiktpunkta på kysten av Norge. Fjellklippa er nesten flat på toppen og stuper bratt ned i havet. Vestkapp er et turistmål med flat vidde, bratte skrentar og imponerande panoramautsikt i alle himmelretningar. På godvêrsdagar har ein panoramautsikt i alle himmelretningar, til Sunnmørsalpane, Hornelen, Ålfotbreen og det frykta Stadhavet. 


På Vestkapp finn du det verste og beste vêret, den beste utsikta og ei unik historie med særprega kulturtradisjonar. Vestkapp gir deg ekstreme opplevingar i behagelege omgjevnader.


Området er kjent for skiftande vêr, frå speilblankt hav til storm og orkan. I løpet av kort tid kan tåke legge seg over Kjerringa og Vestkapp. Sjøvegen rundt Stad og Vestkapp er berykta for sine straumar og raskt skiftande vêr. Mange skip har enda ferda si i desse farvatna, som omtalast som eit av dei mest vêrharde områdane i Norge.


På dei få kilometerane frå Sildegapet i sør til Ervik i nord er det lokalisert heile 58 skipsvrak.


Å gå på fjelltur på Stadhalvøya er ei spesiell oppleving fordi ein har utsyn mot det mektige storhavet samstundes som ein er høgt til fjells.ØYE

Innerst i Norangsfjorden ligger Øye. Opplev stupbratte fjellsider som går loddrett ned i den dype fjorden. Herskapelige Hotel Union Øye et perfekt stopp for lunsj eller en overnatting i eventyrlige omgivelser. Helt siden åpningen i 1891 har hotellet vært et sted hvor gjester kommer for å nyte stillheten, roen og det gode liv i storslagne omgivelser.


ÅNDALSNES

Åndalsnes er en by og er administrasjonssenter for Rauma kommune i Møre og Romsdal. Byen har 2 416 innbyggere per 1. januar 2019. Sentrum ligger på en stor sandbanke på høyre (østlige) side av Raumas utløp.Byen ligger nederst i Romsdalen, ved utløpet av elva Rauma i Romsdalsfjorden. Ved Åndalsnes går Romsdalsfjorden over Isfjorden.


Byen er omkranset av høye fjell på opptil 1800 m, med Trolltindan, Vengetindan og Romsdalshornet som de mest markante.Åndalsnes har betydelig turisttrafikk og har cruisehavn med rundt 30 årlige anløp. Stedet er et senter for fjellsport i Norge og blir av kommunen markedsført som «Norges tindehovedstad» I juli hvert år arrangeres Norsk Fjellfestival. Samt flere musikkfestivaler blant annet Trollblues og RaumaRock.


Kommentarer


bottom of page