top of page

Hvalsafari by Gabriele // Tromsø

"NORGES RÅESTE CHARTERBÅT"

Spekkhogger som svømmer i sjøen
Hvalsafari Tromsø

Gabriele legger ut på hvalsafari fra Tromsø på morgenen, ut på jakt etter knølhval og spekkhoggere. Dette guidede cruiset tar deg med ut til stedene hvor disse yndefulle kjempene kommer på jakt etter sild. Du kan oppleve hvalen fra panoramavinduene fra den romslige og komfortable salongen om bord, og deretter gå ut i den skarpe arktiske luften på dekk for å komme enda tettere på hvalen.


Periode:

November - januar 2023/24


Oppmøte:

09:00 Tromsø Kai 1, kaien ved Nerstranda


Varighet:

6 timer rundtur med en trygg og miljøvennlig katamaran, Ingen ilandstigning i løpet av turen. Turens varighet avhenger av hvor hvalen befinner seg, og kan derfor variere noe.


Knølhval kan bli opp til 16 meter lang og er kjent for sitt fantastiske "brudd" når de sprenger rett opp av vannet. Svarte og hvite spekkhoggere reiser i store grupper på jakt etter sild. Er vi heldige får vi også se niser, og vi vil få oppleve en rekke ville arktiske fugler.


Tromsø ligger nord for polarsirkelen, og selv om det er mørketid i perioden 27 november til 15 januar, er det fortsatt timer med magisk blå skumring deler av dagen. Båtturen fra Tromsø gjennom det fantastiske fjordlandskapet er magisk.


Gabriele er en perfekt båt for å oppleve hvalsafari. Båten er stor og romslig, med god plass både ute og inne. Båten er stabil selv i grov sjø, og den er den hurtigste av alle tilbyderne slik at vi raskt når ut til hvalene.

Båten er varm og lun, men man bør ha bekledning for å være ute på dekk.


Gabriele er tilrettelagt for handikappede, med stor toalett og to vindusplasser for rullestolbrukere.

Vi tar dyrevelferd på alvor, og vi er ute i feltet med stor respekt og forsiktighet.


Servering:

Gratis kaffe og te

Gabriele har kiosk om bord hvor du kan få kjøpt mineralvann, øl og vin, samt snacks og noe lett å spise.


Klær:

Varme klær beregnet for å være ute i polare strøk, husk lue og votter. Varme dresser tilgjengelig om bord (begrenset antall)


Guide:

Erfaren guide på engelsk


HVALGARANTI:

Det er ingen garanti for å se hval på denne hvalsafarien, men vi har med oss noen av de mest erfarne skippere i industrien som vil gjøre det de kan for at du skal få oppleve hvalen.

Om du ikke får oppleve knølhval eller spekkhoggere på turen, fortvil ikke -vi gir deg muligheten til å være med på neste tilgjengelige hvalsafari, helt gratis.

Bình luận


bottom of page