top of page
Gabriele hval safari med buffet.jpg

Hvalsafari fra Alta

Se hval på nært hold med MS Gabriele

Anker 1

Hvalsafari med MS Gabriele

Vi legger ut på hvalsafari fra Alta sentrum på morgenen, ut på jakt etter knølhval og spekkhoggere.

 

Denne båtturen tar deg med ut til stedene hvor disse yndefulle kjempene kommer på jakt etter sild.

 

Du kan oppleve hvalen fra panoramavinduene fra salongen om bord, og deretter gå ut i den skarpe arktiske luften på dekk for å komme enda tettere på hvalen.

IMG_3124_edited_edited.png
Destinasjon Tromsø Whalesafari Fjord Cruise Service.jpg
Gabriele--NZ7_6798--juli+01,+2019_edited.jpg

MS Gabriele er en av Norges flotteste charterbåter og tar 195 passasjerer. Med en fart opp til 25 knopp kommer vi oss raskt og komfortabelt dit de beste opplevelsene er å finne.

6 timer rundtur med en trygg og god båt. Ingen ilandstigning i løpet av turen. Turens varighet avhenger av hvor hvalen befinner seg, og kan derfor variere noe.

 

Knølhval kan bli opp til 16 meter lang og er kjent for sitt fantastiske "brudd" når de sprenger rett opp av vannet. Svarte og hvite spekkhoggere reiser i store grupper på jakt etter sild. Er vi heldige får vi også se niser, og vi vil få oppleve en rekke ville arktiske fugler.

 

Alta ligger nord for polarsirkelen, og selv om det er mørketid i perioden 27 november til 15 januar, er det fortsatt timer med magisk blå skumring deler av dagen. Båtturen fra Tromsø gjennom det fantastiske fjordlandskapet er magisk.

 

Båten har god plass både ute og inne. Båten er stabil selv i grov sjø. Båten er varm og lun, men man bør ha bekledning for å være ute på dekk.

 

Vi tar dyrevelferd på alvor, og vi er ute i feltet med stor respekt og forsiktighet. 

bottom of page